Side-ID 115132310327511

Trenger vi bomringer/veiprising ?

Oppdatert: 20. okt. 2020


Det er unødvendig å belaste samfunnet og befolkningen med tusenvis av bomringer. Vi trenger ikke bomringer for å finansiere veibygging og andre kostnader i samfunnet. Det burde være et folkekrav å kunne bevege seg på statlige og kommunale veier uten å måtte belastes med avgifter via bomringer.

Når direktedemokrati er innført i Norge, kan folket selv enkelt avskaffe alt av bomringer (og andre unødvendige avgifter) ved å stemme for en slik avvikling via juridisk bindende folkeavstemminger.

Man kan også ta initiativ til å foreta lignende folkeavstemminger om fjerning av avgifter for parkering av biler på gatene i byene, utenfor legevakter osv. Det er utrolig frekt av kommunene å tillate å kunne kreve betaling av innbyggerne for å parkere bilen på offentlige plasser. Det er ikke bra at slike basistjenester skal avgiftsbelegges.

Innbyggerne bør kunne ferdes fritt mellom og i byene uten at kommersielle krefter skal kunne berike seg på bilbruken. Bøtene som ilegges mennesker som glemmer bilen i noen minutter eller en halv time er også helt irrasjonelle. Å måtte betale kr. 500 eller mer for å ha glemt bilen i noen minutter, bare fordi noen private selskaper skal berike seg selv, er ikke bra. I flere byer er det gratis å parkere bilen i inntill 1 time i perioden mellom 08:00 – 18:00. Er det fornuftig å ilegges en avgift på kr. 500 for å ha parkert 5 minutter, eller 30 minutter over tiden? Det er det selvfølgelig ikke. Det er fullt mulig å få bileierne til å passe på tiden ved å benytte andre virkemidler en astronomiske parkeringsavgifter. En maks øvre avgift på kr. 200 burde være mer enn nok. I tillegg burde alle evnt. avgifter skje i regi av kommunen, og ikke overlates til private selskaper som kun har profitt som sitt hovedmål.

13 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

                                  Grunnlovens Folkestyre: email post.gfs@hotmail.com

 

Leder: Per Olav Breivang TLF 46418154.  

Nestleder: Anne Karin Borgund. Og sekretær: TLF 90843073  (ORG NR:925 668 168)